| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
delysa
|
Elküldve: Vas. Okt. 14, 2007 6:58 am Hozzászólás témája: ASPNETDB átnevezés auto dbattach megszűnése |
|
|
(KÁR, hogy megszűnt ez a kényelmes lehetőség)
ESET:
Volt két adatbázisom az App_Data könyvtárban az egyik az ASPNETDB.mdf a másik pedig az enyém.mdf, tudom, hiba, de nem éreztem két külön adatbázisnak, mert az egyik ugye az asp-é ami "csak" arra kell, hogy a logincontrollok mögötti adatséma is legyen valahol, meg különben is, automatikusan minden ezt keresi...(az asp connectionstring megadása nélkül kezelte). Jött a tárhelyváltozás, a hostingabc csak az enyém.dbf-et attacholta, amitől aztán a logincontrolljaim most dobnak egy hátast.
A MEGOLDÁS KERESÉSE:
Össze kell vonni a két adatbázist.
A) lehetőség, állítólag futtatni kell az aspnet_regsql.exe-t, ami beleteszi a saját adatbázisunkba az ASPNETDB dolgait.
B) lehetőség, hogy az aspnetdb-ben hozom létre a saját tábláimat stb, aztán "rename" nehogy ez legyen az n+1-edik aspnetdb nevű adatbázis
Mindkét esetben saját providerekre van szükség a web.config-ban, hogy végre megértse a rendszer, hogy nem csak az aspnetdb van a világon. kb. így néz ki:
<roleManager enabled="true" defaultProvider="myRoleProvider">
<providers>
<add name="myRoleProvider" type="System.Web.Security.SqlRoleProvider" connectionStringName="ConnectionString" />
</providers>
</roleManager>
<membership defaultProvider="myMemberShipProvider">
<providers>
<add name="myMemberShipProvider" type="System.Web.Security.SqlMembershipProvider" connectionStringName="ConnectionString" />
</providers>
</membership>
(nem tudom, hogy kell-e még más providert is állítani)
Most kb. itt állok, azaz van már egy összevont adatbázisom, ami a vizual studióban már működik, igaz, a régi userekkel annak ellenére nem lehet loginolni, hogy a rekordjaik megvannak??? A nagyobb baj azonban az, hogy nem tudom, hogyan exportáljam a hostingabc szerverére. Az mssql admin felülete nem igazán nyerte el a tetszésemet, nem értek hozzá, illetve nem valami bíztató, az "import" piros megjegyzése, miszerint, ha máshol módosítom az adatbázisom, akkor nem garantált a helyes működés. : |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hostingabc
Csatlakozott: 2007.09.25. Kedd 10:12 Hozzászólások: 188 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Vas. Okt. 14, 2007 8:34 am Hozzászólás témája: |
|
|
hát ... Ha van SQL Management Studio-d akkor csatlakozz a "hostingbc.hu,1460" -ra azzal a username-el és jelszóval amit létrehoztál HELM-ben az adatbázisodnak ...
Amúgy köszi a bejegyzést szerintem sokak számára tanulságos lesz ! _________________ Moszi @ HostingAbc
--------------------------------------------------
Légyszi ne kérj a fórumon privát support-ot a HostingAbc-től. Írj levelet.
(avagy olyan dolgot írj a fórumra ami mindenkit érint) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
delysa
|
Elküldve: Vas. Okt. 14, 2007 1:59 pm Hozzászólás témája: |
|
|
1) Nagy előrelépés! Az SQL Server Management Studio Express változatából azonban kihagyták az adatbázis export/import opciókat.
2) Kipróbáltam az aspnet_regsql.exe-t is (ld. A) pont fent).
A hostingabc.hu,1460-ra csatlakozva is működik. Bár az adatbázislistához nem fér hozzá, az adatbázis nevét beírva elvégzi dolgát.
üdv. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hostingabc
Csatlakozott: 2007.09.25. Kedd 10:12 Hozzászólások: 188 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Vas. Okt. 14, 2007 7:03 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| delysa írta: | | Az SQL Server Management Studio Express változatából azonban kihagyták az adatbázis export/import opciókat. |
jaja. de csak ez ingyenes a Microsoft-tól. Van nem ingyenes sokkal jobb, meg nem Microsoft-os is sokkal jobb  _________________ Moszi @ HostingAbc
|
| Vissza az elejére |
|
 |
techcombat
|
Elküldve: Kedd. Okt. 16, 2007 11:11 am Hozzászólás témája: |
|
|
| hostingabc írta: | | Van nem ingyenes sokkal jobb, meg nem Microsoft-os is sokkal jobb ;) |
Hm, erről a nem microsoftos sokkal jobbról lehetne valami közelebbit? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hostingabc
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
stutga
|
Elküldve: Vas. Okt. 28, 2007 6:43 pm Hozzászólás témája: kapcsolódás MS SQL server management studio-val |
|
|
| hostingabc írta: | hát ... Ha van SQL Management Studio-d akkor csatlakozz a "hostingbc.hu,1460" -ra azzal a username-el és jelszóval amit létrehoztál HELM-ben az adatbázisodnak ...
Amúgy köszi a bejegyzést szerintem sokak számára tanulságos lesz ! |
A további idegösszeomlásokat elkerülendő:
a pontos servername paraméter: hostingabc.hu,1460
SQL server auth-tal. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hostingabc
|
Elküldve: Vas. Okt. 28, 2007 6:49 pm Hozzászólás témája: Re: kapcsolódás MS SQL server management studio-val |
|
|
| stutga írta: |
A további idegösszeomlásokat elkerülendő:
a pontos servername paraméter: hostingabc.hu,1460
SQL server auth-tal. |
Igen, így igaz. Köszi ! _________________ Moszi @ HostingAbc
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szol_i
|
Elküldve: Szer. Jan. 23, 2008 11:42 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nagyon klassz ez az ismertető.
A kezdőknek megjegyzem, hogy a web.config fájlban már lehet egy rolemanager bejegyzés , azt kell felülírni az új bejegyzéssel, és így már a távoli adatbázisba tárolja a beállításokat az ASP.NET manager.
Örülök a penge programomnak.
Ezer köszönet hostingabc-nek meg delysa-nak. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jorgoboy
|
Elküldve: Csüt. Ápr. 03, 2008 11:42 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon láma vagyok, de egyszerűen nem bírok rájönni, hogy mi nem stimmel. Nem bírok belépni az oldalamra (regisztrálni se tudok), ugyanakkor a többi táblámat tudom módosítani, lekérdezni, stb.
A web.configból a részlet:
<roleManager enabled="true" defaultProvider="zsirroleprovider" cacheRolesInCookie="false">
<providers>
<clear />
<add name="zsirroleprovider" type="System.Web.Security.SqlRoleProvider"
connectionStringName="belepocs" applicationName="/zenekar"/>
</providers>
</roleManager>
<membership defaultProvider="zsirprovider" userIsOnlineTimeWindow="15">
<providers>
<clear/>
<add name="zsirprovider" type="System.Web.Security.SqlMembershipProvider"
connectionStringName="belepocs" enablePasswordRetrieval="false"
enablePasswordReset="true" requiresQuestionAndAnswer="false"
requiresUniqueEmail="false" passwordFormat="Hashed"
maxInvalidPasswordAttempts="5" minRequiredPasswordLength="5"
minRequiredNonalphanumericCharacters="0" passwordAttemptWindow="10"
passwordStrengthRegularExpression="" applicationName="/zenekar"/>
</providers>
</membership>
A connection stringet beállítottam.
<add name="belepocs" connectionString="Data Source=.\HOSTING;Initial Catalog=Test; Persist Security Info=True;User ID=Peti;Password=aztitok/>
Az összes táblát beimportáltam a ASPNETDB.MDF fájlból.
Ha van valami tippetek, légyszi osszátok meg velem!
A segítséget előre is köszönöm. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|